Popis:

Precízne detaily, vysoká kvalita prevedenia ako aj mohutný svetelný výkon kladú LED žiarovky do popredia pri výbere osvetlenia. Svetelný výkon LED žiaroviek, svojimi vyžarovacími vlastnosťami je podobný 50W halogénovej žiarovke za zlomok spotrebovanej energie (7W). Dôraz sa kládol aj na jednoduchosť inštalácie, široký rozsah napätí (110-245VAC) a variabilitu efektov pri zachovaní rovnakých parametrov dizajnu, veľkostí, konektorov či riadiacich signálov. Jednoduchá výmena existujúceho halogénového osvetlenia bez nutnosti veľkých úprav inštalácii a ekologickosť pri výrobe sú ďalšie významné faktory.

Použitie:

LED žiarovky je možné použiť na osvetlenie akýchkoľvek priestorov, kde boli doteraz používané bežné žiarovky – t.j. : firemné priestory, bary, domacnosti ale hlavne miesta s dlhodobým svietením, kde vzniká až 75 %-ná úspora elektrickej energie.

Porovnanie spotreby

Klasická žiarovka

LED žiarovka

25 W

3 W

35 W

4 W

43 W

5 W

50 W

6 W

70 W

9 W

LED trubice

Led trubice sú náhradou za klasické neónové trubice. Led trubice nepotrebujú štartér ani tlmivku. Ich použitie je vhodné do interiéru ale aj do exteriéru. Šetria cca 50 % elektrickej energie v porovnaní s neónovými trubicami.

Použitie : Ako náhrada za klasické neónové trubice, podsvetlenie podhľadov, osvetlenie priestorov, predajní...

Porovnanie spotreby

Dĺžka (cm)

Klasická neónová trubica (W) LED trubica (W)

60 16 8

90 30 14

120 36 16

150 36 20